Het routenetwerk

Belgisch Limburg is een echt fietsparadijs. Het fietsroutenetwerk telt vele honderden kilometers aan veilige fietspaden die via de welgekende blauwe bordjes met elkaar zijn verbonden. E-STEP-RIDES biedt de mogelijkheid om het Kempense landschap met zijn vele bezienswaardigheden op een FUN & ADVENTUROUS-way te ontdekken. Beleef de prachtige natuur en proef aan de bourgondische Limburgse cultuur met de Segway Ninebot KickScooter. Een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten!

Maximale FUN voor jong en oud
In de stad is de elektrische step inmiddels niet meer weg te denken en een vertrouwd gezicht in het straatbeeld. Op de geijkte fietsroutes in de natuur daarentegen kom je ze nog niet zo heel vaak tegen, behalve in en rond Bosland. Hier bewijst E-STEP-RIDES dat de elektrische step hét avontuurlijke alternatief is voor een fiets. Op een FUN & ADVENTUROUS-way even lekker uitwaaien in de bossen met je gezin, familie, vrienden of collega’s. De Segway Ninebot KickScooter biedt maximale FUN voor jong en oud. De minimumleeftijd voor het besturen van de elektrische step is 16 jaar.

Gevarieerd landschap
Bosland is het strafste natuurgebied van Vlaanderen. Het omvat alle openbare natuurgebieden in de Boslandgemeenten Lommel, Hechtel-Eksel, Peer en Pelt. Binnen het ruim 6.500 hectare grote natuurgebied kronkelt een prachtig wandel-, mountainbike-, ruiter- en fietsroutenetwerk met vele trekpleisters, zoals het iconische ‘Fietsen door de Bomen’ in het Pijnven.
Uiteraard zijn er volop mogelijkheden om even op adem te komen op een van de vele rustpunten, terrasjes of speeltuinen. Ook buiten Bosland leidt het fietsroutenetwerk je via een gevarieerd netwerk van bossen, heiden, landduinen en weilanden naar vele bezienswaardigheden, zoals het Koersels Kapellekke, de 30 meter hoge uitzichttoren met een prachtig uitzicht op het Kempense landschap, het uitgestrekte vijverlandschap van De Wijers of de stad Peer met zijn historische stadscentrum

Routes

Het Kempense landschap ontdekken op een FUN & ADVENTUROUS-way kan op verschillende manieren.
E-STEP-RIDES hanteert drie formules